?

Hva bør jeg gjøre hvis jeg skal føde midt i eksamensperioden?

Kvinne 23 . 02 Desember 2020
Spørsmål

Hva bør jeg gjøre hvis jeg skal føde midt i eksamensperioden neste år? Bør man satse på at man klarer å ta alle eksamenene (4 stykker) eller hva er lurt å gjøre? Vil gjerne ta alle, men tror ikke det er så realistisk. Vil gjerne starte rett på master etter sommeren, eller ha mulighet til å ta master på tre år (hvis det er mulig), og starte rett etter sommeren.

Kvinne (23)
Sosionomen svarer
Hei

Så spennende! Du spesifiserer ikke i spørsmålet ditt hva du tenker på når du spør om hva som er lurt å gjøre når du skal føde midt i eksamensperioden. Hvis du tenker på regelverket knyttet til studielån og foreldrestipend, så kan jeg svare deg litt generelt på dette.

Hvis du er student, har studieplass og har studielån, kan du søke om foreldrestipend fra Lånekassen når du har fått baby. Når Lånekassen gjør om lån til foreldrestipend er de ikke opptatte av om du har produsert studiepoeng, så det er opp til deg om du tar eksamenene eller ikke i den perioden. 

Jeg er enig med deg i at det kan være vanskelig å ta eksamenene midt i perioden du har termin og skal føde. Det kan hende det er mulig for deg å ta en eller to? Du skriver at du ønsker å fortsette på master etter sommeren, noe som eventuelt kanskje forutsetter at du har tatt ferdig de fire eksamenene du nevner. Det er vanskelig for meg å svare deg på dine spørsmål knyttet til dette, jeg ville anbefale deg å snakke med studiekonsulent på studiestedet ditt. 

Videre bør du lese vedlagt artikkel om det å være student og gravid, og om du fortsatt lurer på noe vil jeg anbefale deg å kontakte f eks rådgiver i din samskipnad. 

 

 


Vennlig hilsen klinisk sosionom

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?